Over Rogier

Vanaf 2003 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Ik heb afwisselend gewerkt bij De Viersprong in Halsteren, het TweeSteden Ziekenhuis en GGZ Breburg. Tot mei 2019 werkte ik bij GGZ Momentum naast mijn eigen praktijk. Vanaf mei 2019 werk ik volledig in mijn eigen praktijk. Ik ben opgeleid als Gezondheidszorgpsycholoog en als Psychotherapeut. Tevens heb ik me verder gespecialiseerd als Supervisor/Leertherapeut van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT©) en ben ik registerlid ISTDP van de Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP). Ik heb de volledige core-group opleiding gevolgd tot ISTDP-therapeut (Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy) en ben lid van de internationale vereniging voor ISTDP (www.iedta.net) Hiernaast werk ik al meer dan 10 jaar met Schematherapie, zowel in klinische, in deeltijd en als individuele vorm. Ook heb ik de training ‘Vat van Zelfwaardering’ gevolgd van Gertjan van Zessen.
Naast ruime behandelervaring met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen heb ik ervaring met het behandelen van verslaving, burn-out en eetstoornissen. Doordat ik het grootste deel van mijn loopbaan in een team heb gewerkt en tevens leiding heb mogen geven aan verschillende teams, heb ik goed zicht gekregen op wat wel en niet werkt in teams en hoe de samenwerking in een team te bevorderen. Inmiddels heb ik aan verschillende (GZ-) psychologen, artsen in opleiding en psychiaters supervisie en werkbegeleiding gegeven.
In 2014 is het boek Omarm je Emoties van Ronald Frederick bij Boom-uitgevers uitgekomen. Ik heb dit boek vanuit het Engels vertaald en bewerkt voor de Nederlandse markt. Het is een zelfhulpboek voor mensen die vast lopen in het voelen van hun emoties of het voluit leven van hun leven. Vanuit het boek geef ik lezingen, workshops en trainingen op het gebied van het leren omgaan met emoties.
Vanaf 2018 geef ik les bij de Rino Zuid binnen het curriculum voor GZ-psychologen en psychotherapeuten in opleiding over groepsprocessen en groepspsychotherapie. Bij de RinoGroep in Utrecht geef ik les over hoogbegaafde volwassenen in de GGZ. 
Ten slotte heb ik inmiddels ruime ervaring opgedaan met psychotherapie bij personen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of waar een vermoeden van bij speelt. Ik ben te vinden in het register van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), het KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid en op de website van het Landelijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid, waar ik tevens vrijwilliger ben. Kijk hier het webinar ‘Behandelen van psychische klachten bij hoogbegaafdheid’ terug. 
In september 2023 volgde ik bij het Experiential Training Institute.  een door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie geaccrediteerde training voor het gebruik van psilocybine bevattende truffels in een begeleidingssetting. Vanaf januari 2024 zal ik deelnemen aan de IPI training ‘Psychedelic-Assisted Therapy Training’.

 

Aanstaande cursussen voor collega’s:

Op 27 mei en 3 juni: Cursus Hoogbegaafde volwassenen in de GGZ bij de RinoGroep.

Op 18 september en 2 oktober: ISTDP introductiemodule bij RinoZuid.

 • Lid Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (Gevisiteerd in 2022)
 • Lid Kwaliteitsregister Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.
 • Lid KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid
 • Erkend supervisor en leertherapeut Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
 • Erkend supervisor Vereniging voor Cognitieve therapie en Gedragstherapie
 • Registerlid ISTDP bij Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie
 • Advanced Membership International Experiential Dynamic Therapy Association
 • Lid Vereniging Kortdurende Dynamische Psychotherapie
 • Geregistreerd Groepstherapeut Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie
 • Docent groepspsychotherapie bij RinoZuid
 • Docent Hoogbegaafde volwassenen in de GGZ bij RinoGroep
 • Vrijwilliger Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid