Boek

 

In 2014 is ‘Omarm je emoties – vrij van angst voor je gevoelens’ geschreven door Ronald J. Frederick bij Boom Uitgevers verschenen. Ik heb dit boek vertaald en bewerkt voor de Nederlandse markt en is bekend van Psychologie Magazine. Het is inmiddels meer dan 20.000 keer verkocht! Mocht je het boek willen bestellen dan kun je hier terecht!

Omarm je emoties is de volgende stap van mindfulness. Het boek helpt je om je angsten te verminderen en met de kracht van je gevoelens je leven in te richten zoals je het zelf echt wilt. Deze emotionele mindfulness biedt een nieuwe aanpak: het zijn niet je gedachten die je leven sturen, maar je gevoelens. Via aandacht voor lichamelijke gewaarwordingen leer je gevoelens bewust toe te laten en ingesleten patronen te doorbreken. Zo kun je het contact met jezelf en je omgeving herstellen en verbeteren.

Vanuit het boek  heb ik verschillende succesvolle lezingen, workshops en bijscholingsdagen verzorgd voor psychologen, artsen, coaches, diëtisten en lezers van het boek.

De inhoud van deze workshops gaat over gevoelens. Hoe kun je bij je cliënten meer aandacht besteden aan hun emoties? Op welke manieren vermijden ze deze en hoe ga je om met angst voor gevoelens? De theorie over gevoelens is gebaseerd op de Kortdurende Psychodynamische Psychotherapie en wordt door middel van vele praktijkvoorbeelden begrijpelijk, levendig en toegankelijk gemaakt. Je kennis over of ervaring met gevoelens maakt niet uit, gedurende de workshops krijg je hier meer inzicht en handvatten in.

Heb je vragen naar aanleiding van het boek, of wil je meer informatie over workshops, neem dan contact op.